lørdag den 20. august 2011

Æbletærtecravings!



Måske er det fordi jeg havde køleskabet fuldt af æbler, eller også er det bare alt for længe siden jeg har fået kage, men jeg kunne bare ikke styre mig i dag! Og nu sidder jeg her, helt alene med en super lækker æbletærte. Jeg brugte det jeg nu lige havde i lejligheden, hvilket heldigvis var lige præcis det der skulle til.

Tærtedej
  • 100 gram smør
  • 150 gram mel
  • 4 tsk sukker
  • 1 knsp salt
  • 1 æg
Brug fingrene til at blande smør, mel, sukker og salt til det er en smuldret masse. Tilsæt ægget og ælt dejen til den er glat. Der skal måske lidt mere mel i, alt efter hvor stort ægget er. Når dejen er æltet færdig skal den hvile en halv time i køleskabet, hvilket giver dig tid til næste del af tærten:
    Kagecreme
    • 2 æggeblommer
    • 4 tsk sukker
    • kornene fra ½ vanillestang
    • 1 spsk Maizena
    • 2 - 2,5 dl mælk
    Pisk æg med sukker, vanille og Maizena og tilsæt mælk. Varm det langsomt op og rør i det jævnligt. Når det næsten koger skal du være over det. Pisk rigtig godt så det ikke klumper og brænder på og fjern det fra varmen når det har fået en tyk konsistens. Lad det stå til afkøling og gå videre til æblerne.
      Æblefyld
      • 3 æbler (cirka 300 g.)
      • kanel
      • sukker
      Skræl æblerne og fjern kernehusene. Hvis du er lidt doven så skær æblerne ud i små tern, og hvis du vil gøre lidt mere ud af udseendet, så skær dem i tynde både. Vend i en skål med kanel og sukker.

      Nu har dejen cirka været på køl i en halv time, så rul den ud på et meldrysset bord. Den skal være cirka 6 cm større i diameter end din tærteform, så der er lidt til siderne på tærten. Smør den form du vil bruge (det kan være en springform eller en tærteform) og drys med lidt sukker. Så burde dejen i hvert fald ikke hænge i. Læg dejen i formen og prik den med en gaffel. Forbag den til den ved 200 grader i cirka 10 minutter, eller til den er gylden.

      Hæld cremen på bunden og fyld æblerne ovenpå. Giv den et drys sukker og bag en i ovnen cirka 25 minutter ved 200 grader.

      Hvis du er heldig så har du måske noget cremefraiche eller flødeskum du kan servere til, men den smager også skønt uden.

        1 kommentar:

        1. Mmmm.. skal hel sikkert også snart have bagt noget æbletærte-agtigt . fik de lækreste "tarte tatin" på min sommerferie i Paris .. MUMS .

          SvarSlet