søndag den 7. august 2011

Ikke så meget bacon alligevel...

Yeah... De der bacon chocolate chip cookies gik ikke så godt. De smagte... Funky. De var bestemt ikke uspiselige, men nej, de var ikke så lækre som jeg har fået fortalt. Måske kan de skyldes at jeg brugte billigt bacon fra Aldi, eller at jeg ikke stegte det på den rigtige måde?

Nevermind that.

I får bare opskriften på verdens bedste chocolate chip cookes (uden bacon). En opskrift der har fulgt mig så længe at jeg ikke aner hvor fa'en den er fra:

  • 225 g smør
  • 5 dl sukker
  • 2 æg
  • 6 dl mel
  • 1 - 2 tsk vanillesukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 150 g mørk chokolade
  • 50 g nødder
  • noget lækkert gourmetsalt. F.eks. sådan noget havsalt i flager
Først hakker du chokoladen og nødderne. Det må ikke være alt for fint (vi vil jo gerne have store, dejlige, chokoladestykker i vores kager). Hvis du er doven kan du bruge chokoladeknapper i stedet, så slipper du for at hakke.

Smørret smeltes og røres sammen med sukker og æg. Det skal ikke være specielt luftigt eller noget, det skal bare blandes godt. De tørre ingredienser (dog ikke salt) blandes i en skål og blandes lidt efter lidt i smør/æg/sukker-massen. Hvis smørret er for varmt kan du risikere at chokoladestykkerne smelter lidt og gør dejen mere brun, så du får de flotteste kager hvis det har fået lov at køle lidt af.

Brug en teske til at tage dej op og rulle det til kugler som du sætter på en bageplade (med bagepapir selvfølgelig). Kagerne flyder glimrende ud af sig selv, men inden du sætter dem ind, så giv dem et lille tryk-16, og et let drys af havsalt. Ovnen skal være forvarmet til 175 grader, hvor de skal bage i 12 til 15 minutter.

Som alle andre gode madbloggere, ville jeg rigtig gerne lægge et billede op af de smukke kager... Men jeg har sgu ikke noget kamera (endnu).

Ingen kommentarer:

Send en kommentar