mandag den 8. august 2011

Japanske Kyllingefrikadeller med coleslaw



Jeg voksede op lige da den japanske popkultur gjorde sit indtog i Danmark, og det har påvirket mig en del. Blandt andet ejer jeg flere japanske tegneserier end gennemsnittet, og jeg har nu som 22-årig nok flere tegnefilm på min dvd-hylde end de fleste ville synes var sundt. Jeg er også blevet fuldkommen julegris-lykkeligt glad for det meste asiatiske mad, og specielt japansk. Hvis jeg kunne få sushi så tit jeg ville, i resten af mig liv... Åhh, jeg savler bare ved tanken!

Det her er en lille sød japansk opskrift på japanske kyllingekødboller som jeg virkelig godt kan lide. Jeg er ikke fan af at følge en opskrift slavisk, så hvis du synes der skal noget andet i, er det bare helt okay. De bliver sikkert fantastiske alligevel. Det er meget vigtigere at se på det man laver, og lugte til det og smage på det (hvilket jeg så ikke kan anbefale med rå kylling!) end at stå og gå i spåner over at der kom 10 gram rasp for meget i. Det går nok alligevel.

Japanske kyllingefrikadeller
  • 450 g hakket kylling (1 pakke)
  • 40 g panko eller almindelig rasp
  • 2 - 3 forårsløg, hakket
  • 1 fed hvidløg, presset
  • 15 gram frisk ingefær, hakket
  • 1 spsk soya
  • 1 æg
Bland alle ingredienserne i en skål. Sæt en gryde med vand til at koge, og kom forskellige sjove smagsgivere i. Det kan være knust hvidløg, soya, chili, dashi, bouillon, peberkorn etc. Form små kødboller med en teske og kog dem. De er færdige når de flyder helt op til overfladen. På den måde får du fine, små, runde kødboller.

Når du har kogt alle kødbollerne, skal de have lidt farve. Du kan enten smide dem i ovnen eller stege dem på en pande.

Soya-dip
  • soya (lys soya er bedst)
  • frisk chili (eller sød chili sauce)
  • hakket ingefær
Den behøver vist ikke meget forklarelse her ;)

Asiatisk coleslaw
  • hvidkål eller spidskål
  • gulerødder
  • forårsløg
  • olie
  • citronsaft
  • sød chili sauce
  • soya
  • sesamfrø
Heller ikke noget der kræver en doktorgrad. Snit alle grøntsagerne fint og bland resten af ingredienserne til en dressing som hældes over. Sesamfrø ristes og drysses over til aller sidst.

2 kommentarer:

  1. WOW, de lyder lækre, dem må jeg prøve :-)

    Mange hilsner
    Birthe

    SvarSlet
  2. Hej Newyorkerbyheart :)

    Tusind tak for kommentaren :D (min første). Det er super lækre kødboller. Slet ikke som de normale, danske, på grund af den friske ingefær. Man kan også tilføje frisk chili o andre friske krydderurter, hvis man er til det :)

    SvarSlet