søndag den 21. august 2011

Opvask du er min nemesis! Og æblelinserNøjh hvor mit lille bitte køkken rodede i morges da jeg stod op. Gryder, springforme, alverdens tallerkner, skåle og alt muligt andet havde indvaderet min køkkenvask. Jeg kravlede tilbage i mit skjul under dynen, og håbede at det kun var en ond drøm, men da jeg kiggede op efter en halv times tid, var det der stadig. Øv... Jeg elsker at lave mad og alt det der, men jeg hader opvask! Og efter mit kage-bagnings-projekt i går var der uheldigvis en hel del af det.

Men sådan en bette bunke beskidt service skulle ikke ødelægge min søndag, så jeg tog mig sammen og fik det udryddet. Det var så der, da jeg havde lagt den sidste tallerken i skabet, at jeg kom i tanke om at jeg havde noget dej tilbage fra i går. Så nu roder mit køkken igen... Men til gengæld har jeg disse yndige små linser med æblefyld.

Æblelinser
  • ½ - 1 portion æbletærtedej
  • æblemarmelade (alternativt kan du købe færdig æblegrød)
  • 1 pisket æg til pensling
  • sukker
  • linseforme (du kan også bruge en muffins-bage-plade (hvad er det nu lige de hedder?!))
Rul dejen fladt og brug et glas eller noget andet rundt til at stikke cirkler ud. Hvis du vil have låg på dine linser, skal du lave dobbelt så mange cirkler som der er plads til linser/muffins. Læg dejcirkler ned i fordybningerne og fyld 1 -  2 tsk æblefyld i. Læg en ny cirkel ovenpå og mas kanterne sammen.

Bag i ovnen ved 200 grader i 10 - 15 minutter til de er gyldne.

Det smager altså rigtig godt på sådan en søndag!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar