onsdag den 9. november 2011

Andepirogger med død kat.. Øh hvad?!


Skrev jeg død kat? Ja det gjorde jeg vist. Men bare rolig, der indgår INGEN katte i min madlavning. Men når du har tilberedt det, vil du måske have en idé om hvorfor denne ret af revet rødbede, har fået sit tilnavn.

Jeg opdagede at jeg havde et andelår til at ligge i fryseren, og det skulle spises snart. Så under en brainstorm på de forskellige madblogs jeg læser, fik jeg så idéen til at lave pirogger med and, rødbede og et lille kick af sennep.

Og uden at gøre for meget reklame vil jeg lige sige at jeg drak en af de gratis Beo jeg fik tidligere i dag. Og rawr! Den var fan'me god! Ikke for sød som sodavand og uden alkohol, hvilket jeg er rigtig glad for da jeg sjældent drikker alkohol (maks. 3 - 4 gange om året). Og så var der kun cirka 100 kcal i en flaske, hvilket er det halve af en Somersby. Dem skal jeg helt klart drikke flere af.

Dej til pirogger (cirka 6 stk.)
  • 1 tsk tørgær
  • 130 g lunkent vand
  • 1 tsk salt
  • 45 g revet gulerod
  • 40 g fuldkornsmel
  • 140 g hvedemel
Rør gæren ud i vandet og tilsæt salt og gulerødder. Tilsæt fuldkornsmel og rør derefter hvedemel i til dejen er fast nok til ikke at klistre, men stadig blød og elastisk. Stil til hævning i 1 times tid.

Så skal du også lige bruge noget and til at fylde i dine pirogger.
  • 1 andelår eller bryst
  • salt
Du kan enten stege det på panden, eller tilberede det i ovnen. Jeg må indrømme at jeg ikke kender de internationale regler for hvor længe and skal have, så jeg laver det altid på gefühl. Gnub dit andekød med salt og tilbered det på den ønskede måde. Du skal endelig ikke stege livet ud af det, så det til sidst er hårdt og tørt.

Når anden er færdig skal det deles i små stykker og eventuelt drysses med lidt ekstra salt. Men den er ikke færdig, for du har lige sat den over, så nu skal du faktisk til at lave død kat.

Død kat!
  • 2 rå rødbeder
  • 25 - 30 g stærk sennep
  • 1 spsk citronsaft eller balsamico
Riv rødbederne og bland med sennep og citron. Sæt til siden, så det kan stå og trække. Husk at smage på det, så du kan vurdere om det skal have mere sennep. Det skal have et lille bid når man får det i munden.

Når dejen er hævet og anden er tilberedt og delt i stykker, deler du dejen i 6 kugler som du ruller ud til små cirkler. Du kan enten lægge fyldet på midten og samle dejen op over midten, eller lægge fyldet på den ene halvdel og lukke dejen som en klassisk pirog som vir farmor lavede den.

Pensl med æg og bag i ovnen i cirka 15 minutter ved 185 grader.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar