tirsdag den 14. februar 2012

Den friganske-anti-madspilds-pirat

100% frigansk mad

Den der kender mig godt ved at der ikke skal meget til før jeg bliver helt hippie-idealistisk-socialist. Det er ikke med vilje, jeg kan bare slet ikke lade være! Jeg bliver ofte kaldt kommunist og andre ting, men det er ikke bevidst at mine meninger og holdninger ofte drejer sig i den røde retning. Det er ikke med vilje. Jeg sværger.

Noget der kan få mig helt op i det røde felt (haha!) er madspild, kapitalisme og madspild forsaget af kapitalisme. Butikker der vidende smider friske madvarer ud fordi det kun kan holde sig to dage mere eller fordi indpakningen er krøllet eller bøjet. Det er da hul i hovedet at smide en hel bakke tomater ud fordi der er én der har fået et tryk.

Jeg ved ikke om det overrasker nogen, men jeg er sprunget ud som skralder.

"Skralder?" hører jeg dig spørge. Ja du ved, sådan en skummel-agtig person der render rundt om natten om roder i skraldespande og containere. Det lyder sjovt ikke? Jeg indrømmer med glæde at det ikke ligefrem er en glorværdig aktivitet at kaste sig ud i. Ikke nok med at samfundet, venner og familie næsten med sikkerhed rynker på næsen så kan man godt forberede sig på at overskride en del personlige og fysiske grænser.

Hvilket elegant leder mig til næste punkt. Blomkåls-curry! ... Som der ikke er noget billede af, for jeg kom til at spise det hele. Undskyld. Det smager helt fantastisk alene, men kan helt sikkert også spises med ris, bønner eller linser.

Super nem (frigansk) blomkåls-curry:
  • 1 løg, hakket
  • 2 fed hvidløg, hakkede
  • ½ blomkålshovede, skåret i små stykker
  • olie
  • karrypulver
  • lidt vand (evt. bouillon), 1 - 2 dl
  • kokosmælk, ½ dåse
  • salt, sukker og citronsaft
Svits løg og hvidløg samt blomkål i olie og tilsæt derefter karrypulver. Hæld vandet på og lad det stå og dampe 10 - 15 minutter under låg. Til sidst tilsætter du kokosmælk og smager til med salt, sukker og citronsaft.

Det sidste er det der virkelig kan afgøre om det bliver en god ret! Hvis den mangler syre bliver den sød og lidt vammel. Mangler der sukker bliver smagen ikke rund og blød nok og mangler der salt kan du lige så godt glemme det.

Hvis du vil have en mere fyldig ret kan du tilsætte en dåse kogte kikærter samtidig med blomkålen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar