tirsdag den 14. februar 2012

Hvornår har du sidst fået brødbudding?

65% frigansk brødbudding

Brødbudding... Det er ikke noget man ofte får serveret. Hvis jeg skal være helt ærligt, tror jeg aldrig jeg har fået det. Det er sådan noget mormor-agtig, gammeldags, fattig mad man bare ikke får længere. Hvornår har du måske sidst fået hjemmelaver øllebrød? Ikke den fra pulver, men den rigtige opskrift med rugbrød og øl.. Det er med garanti længe siden.

Hvorfor får man ikke den slags mere? Er vi for snobbede til at lave den slag simple retter nu eller er det fordi vi ikke gider stå i køkkenet og man ikke kan købe det færdigt?

Brødbudding: (denne portion passer til en lille rugbrødsform)
 • 5 - 6 skiver franskbrød
 • rosiner (hvis man kan lide den slags djævelskab!)
 • 4 dl mælk
 • 3 æg
 • 4 - 5 tsk sukker
 • korn fra 1 vanillestang
 • lidt revet skal fra en øko-citron
 • ½ tsk kardemomme
Først lægger du brødskiverne i lag med rosiner mellem. Min portion passede godt til 2 lag brød. I Frøken Jensens opskrift smører hun brødende med smør, men jeg havde ikke noget smør, så det kom der ikke på. Hvis du har, bruger du det bare.

Varm mælken til kogepunktet med vanille og kardemomme og pisk æggene med sukker. Når mælken er varm hælder du den over æggene mens du pisker og når det hel er blandet kan du rive citronskal i. En knivspids salt vil sikkert ikke gøre noget, da der ikke er noget smør på brødet.

Hæld massen over brødet og bag det i ovnen i cirka 30 minutter ved 175 grader. Den kan spises varm eller kold og jeg tror den smager rigtig godt med noget frugt, syltetøj eller måske noget rabarberkompot til. Hvis du ikke er så meget til citron og kardemomme kan du godt putte andre ting i eller bare nøjes med sukker og vanille. Men den kan godt blive lidt kedelig.

1 kommentar:

 1. Hej med dig. Kan lige læse dine kommentar inde på NYBH ang. madbloggertræffet. Jeg er også kun 23 og langt fra erfaren madblogger, som jeg skrev derinde.
  Hvor er du fra i landet? Måske vi kan køre sammen og nå at lære hinanden lidt at kende? Send mig en mail på rebelsig@live.dk

  SvarSlet