tirsdag den 21. februar 2012

Pandekagedag & træningslejr

"Tirsdagen efter fastelavn er i mange lande kendt som Pandekagedagen.
Her samles store og små om at spise pandekager og lave pandekageløb."
Citat fra www.pandekagedagen.dk

colourbox

Jeg glemmer altid pandekagedag, hvilket er næsten utilgiveligt med det navn jeg har givet bloggen. Egentlig er det mit nickname som jeg har fået fordi jeg altid har insisteret på at bage pandekager når der har været fest. Det er noget der bringer glæde! Pandekager er nok den første opskrift jeg lærte udenad, af den simple grund at jeg forguder pandekager. Jeg har aldrig mødt nogen det ikke kunne lide pandekager. Alle elsker pandekager! Basta.

Min pandekagekærlighed (misbrug...) startede allerede som barn, og det er helt og aldeles Rasmus Klumps skyld! Det er bare ikke fair at lære børn at man bare kan spise pandekager hele tiden. Mit højeste ønske på det tidspunkt var jo at få sådan et pandekagetårn som hans mor altid lavede til ham.

Hvis Hr. Klump stadig lever må han være seriøst fejlernæret med alle de pandekager ... Anyways! Hvis du vil vide mere om pandekagedag kan du læse om den på www.pandekagedagen.dk


Jeg er stadig nervøs over at skulle til Madblogtræf. Altså nervøs, samtidig med at jeg glæder mig helt vildt! Det kan godt være at jeg kun har 160,- tilbage i den her måned, men det var fuldkommen det værd at bruge mine sidste penge på. Jeg glæder mig så meget til at møde andre madbloggere og at se gården vi skal være på og og og...!

Jeg har dog aldrig lavet mad til andre end min familie og min kæreste, og jeg er lidt nervøs for at få en kreativitetsblokering. Så jeg er gået fuldkommen i selvsving med at suge til mig af madlavningslærdom. Jeg har hevet samtlige kogebøger (og det er en del!) ned fra deres hylder og er ved at læse dem fra ende til anden. Desuden er jeg ved at se alle sæsoner af Spise Med Price for hvem elsker ikke bare Spise Med Price?

Pandekagepiratens pandekager:
 • 3 dl hvedemel
 • 2 spsk sukker
 • ½ tsk salt
 • 2 æg
 • 4 dl kærnemælk
 • kardemomme
 • citronskal
 • vanilje eller vanillesukker
 • smør til bagning

Bland alle tørre ingredienser i en skål. HUSK saltet. Det er en dødssynd at glemme salt, og det får pandekagerne til at smage af pap. Slå æggene ud i skålen og rør det hele sammen til en meget tyk dej. På den måde undgår du at dejen klumper. Hvis æggene ikke helt er nok, kan du også bruge lidt af kærnemælken.

Når det hele er blevet til en jævn og TYK dej, blander du resten af kærnemælken i. Voila! Ingen klumper! Lad så dejen stå og hvile et stykke tid - jeg ved ikke om det faktisk gør noget, men jeg har en idé om at dejen bliver meget bedre!

Smelt smør på panden og bag en prøve-pandekage. Den første er altid til kokken!

Jeg elsker mine pandekager med sirup eller boysenbærmarmelade på. Eller Nutella, bananer og knuste peanuts. Og om sommeren med friske bær og råcreme.

1 kommentar:

 1. Hej,

  Jag jobbar för sajten FindeOpskrifter.dk och försökte kontakta dig men kan inte hitta någon kontaktinfo. Vi såg att du har goda recept i din blogg och vi rekommenderar att du tittar runt på sajten och kikar på "Madblogstoppen".

  Vill du vara med och få dina recept indexerade på sajten så behöver du bara registrera dig på http://www.findeopskrifter.dk/kom-med-i-madblogstoppen och embedda din kod för att mäta statistik så är du med!

  Här kan du se hur många som är med i Madblogstoppen på FindeOpskrifter.dk - http://www.findeopskrifter.dk/madblogstoppen

  Förhoppningsvis kan just din blogg ligga etta på Madblogstoppen!

  Med vänliga hälsningar,

  Senka
  senka@findeopskrifter.dk

  SvarSlet