fredag den 17. februar 2012

Rodfrugtpizza for én


Jeg sidder her og nyder filmen Julie & Julia igen igen igen igen for syttende gang. Den er altså bare dejlig! En film der handler om madlavning, blogging og madblogging, hvad mere kan man bede om? Første gang jeg hørte om filmen var hos Sif på Anarkistens Ægte Kogebog, og havde det ikke været for hende, havde jeg nok aldrig set den.

Jeg havde længe haft lyst til at lave en madblog, men det var først efter at have set den film at jeg tog mig sammen og kom i gang. Jeg tror at rigtig mange madbloggere kan identificere sig med Julie. Lige nu er jeg vist på det stadie hvor hun skriver "Are you listening, whoever you are?" da hun har blogget i et stykke tid, og endnu ikke rigtig fået nogen respons.

Jeg kan rigtig godt lide den film, og jeg kan rigtig godt lide pizza! Normalt ville jeg nok lave dejen selv, men jeg havde nogle tortillas der skulle bruges, og det er bare super praktisk at bruge som nem pizzabund hvis man kun laver mad til én.

Rodfrugtpizza:
  • tomatsauce, kan købes eller laves selv
  • jordskokker, kartofler og andre rodfrugter du gerne vil bruge
  • løg
  • ost, gerne en fancy ost med pesto eller sådan noget. Jeg brugte en fantastisk ost med chili i. Himmelsk!
  • Find selv på mere. Friske tomater, oliven, friske krydderurter, flødeost, pesto, ananas, rucola, ansjoser... 

Eftersom pizzaen ikke skal bage så længe, har rodfrugterne ikke så længe til at tilberede. Du kan med fodel koge dem i 10 - 15 minutter i saltet vand inden du skærer dem ud. Når alting er skrællet, kogt og kølet af skæres alle tingene ud. Saml din pizza og giv den cirka 10 minutter ved 180 grader. Den færdige pizza kan toppes med frisk salat og dressing hvis man er til det. Jeg ææælsker pizza med salat og dressing.

Tomatsauce:
  • tomater, enten friske eller fra dåse alt efter årstid. Havde jeg haft nogle soltørrede tomater var de også kommet i.
  • hvidløg, 1 fed
  • basilikum og oregano
  • olie, 2 tsk
  • løg, ½
  • salt og peber
  • sukker, ½ tsk
Blend hele møget og kog det. Man kan godt undlade at koge det, men jeg kan gode lide at noget af væden fordamper og smagen bliver kraftigere. Det er også en god idé at koge den hvis du vil gemme den i køleskab i et par dage.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar