torsdag den 16. februar 2012

Undercover som skralder

Alt denne mad er 'for gammel'

Jeg sidder og spiser gammel mad. Lige nu. Og ikke nok med at den er gammel, så har jeg også fisket den op af en container i går nat. Lyder det klamt? Måske lidt. Men hvorfor er det så lige at jeg gør det?

Det ville være en underdrivelse af dimensioner at påstå at jeg er økonomisk på røven i den her måned. Jeg har haft regninger for cirka 4500,- blandt andet el, husleje, tandlæge, su-lån reparation af cykel og meget mere. Og på min meget ringe løn har det efterladt cirka en tusse til alt andet. Fårk.

Men det er altså ikke fordi jeg vil have at alle skal ynke mig og ae mig på håret. Jeg ville bare lige nævne det fordi det er pisse træls og angstprovokerende at sidde uden rede penge i dagens Danmark. Det er en meget underlig følelse. Som om nogen har fjernet det sikkerhedsnet der normalt beskytter én og man er helt nøgen.

Men der er en 'silver lining' for det giver mig mulighed for at fokusere rigtig meget på at skralde og at udnytte alting i mit køleskab til sidste brødkrumme. En interessant ting ved at skralde er at man ikke selv kan bestemme udvalget af mad, og derfor er man på en måde tvunget til at spise nogle ting man normalt ikke ville vælge. Jeg har f.eks. to poser jordskokker nu, og jeg har aldrig tilberedt en jordskok før.

For at svare på det aller første spørgsmål: Hvorfor spiser du gammel mad?

Det gør jeg fordi gammel mad ikke nødvendigvis er hverken dårligt eller for gammelt. Jeg synes vi er blevet utroligt sippede med vores mad. Vi tror jo faktisk at det vi har i køleskabet bliver for gammelt lige så snart 'mindst holdbar til'-datoen er overskredet. Og det er ærgerligt! Mange ting kan jo holde sig langt ud over den dato. Selvfølgelig kan kartofler og andre rodfrugter holde mere end de 14 dage der står på posen, hvis de bliver opbevaret rigtigt. Ost kan holde sig i evigheder, og hvis der kommer mug på kan de skæres af.

Og det er grunden til at jeg nu sidder og spiser en bøtte med skyr der udløb i forgårs. Og det smager glimrende!

Ingen opskrift i dag. Skal lige finde på noget med de jordskokker! Help!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar