tirsdag den 24. april 2012

'After Eight' kage med mandelbunde


Du skal nok ikke være alt for bekymret om dit taljemål hvis du har tænkt dig at spise mere end et stykke af den her. Det er ikke fordi den er super-duper slem, men jeg tror nemt den runder de 4-500 kcal per 100 gram.

After Eight Lagkage

Bunde:
  • Mandler 150 g
  • Æg 4 stk
  • Sukker 150 g
  • Mel 60 g
  • Kartoffelmel 2 spsk
  • Bagepulver 1 tsk
Hvis du ikke gider at stå og blende mandlerne kan du også købe færdigt mandelmel. Hvis ikke skal du finde din foodprocessor frem. Blend mandlerne så fint som du kan. Ideelt skal det være så fint at det hele kan komme gennem en si, men hvis det er lidt grovere gør det heller ikke noget.

Nogen vil have at mandlerne skal smuttes først, men jeg foretrækker dem med skal. Jeg synes de mister smag når de bliver smuttet.

Slå dine æg ud i en skål og hæld lidt af sukkeret ved. Pisk det med en håndmikser, og kom resten af sukkeret i efter et minuts tid. Nu skal det hele piskes i cirka 5 minutter, til det bliver til en tyk og luftig æggesnaps. Vend forsigtigt alle de tørre ingredienser i æggene. Husk at sigte det hele så der ikke er klumper.

Tegn cirkler på bagepapir i den størrelse bundene skal have (20 cm i diameter passer nogenlunde), og fordel dejen. Bundene skal bage i 10 - 12 minutter ved 200 grader i en almindelig ovn. Hvis de er for blege, så giv dem lidt længere.

Når de er kølet af kan de nænsomt tages af papiret

Ganache:
  • Mælkechokolade 100 g
  • Chokolade 70%, 100 g
  • Fløde 150 ml
Hak chokoladen groft og kom det i en skål. Hæld fløden i en lille gryde og sæt det til at koge. Når fløden koger (hold øje med den!) hældes den over chokoladen og der røres nænsomt til chokoladen er smeltet.

Stil skålen til side (ikke køleskab), og gå i gang med din smørcreme.

Smørcreme:
  • Vand 1 dl
  • Sukker 200 g
  • Æggeblomme past. 1 stk
  • Smør u. salt 250 g (brug rigtigt smør, ikke noget med blandingsprodukter!)
  • Pebermynteessens
Nu synes jeg selv at smørcreme kan blive ret vammelt, hvis det er den variation der mest består af smør og så lidt flormelis. Så jeg har fundet den her opskrift ude på det store internet. Jeg vil ikke gå dybere ind i fremgangsmetoden da der er en glimrende video på siden der forklarer det hele perfekt. det eneste jeg gjorde anderledes var at jeg piskede det med en håndmikser og jeg tilføjede min smagsgiver til smørret og ikke sukkeret.

Pynt (forslag):
  • Flødeskum til pynt på siderne, evt. med hakkede mynteblade i eller mere pebermynteessens.
  • Evt. rigtige After Eight til pynt på toppen.
  • Eller grøn marcipan der formes til blade.
  • Alternativt kan der laves små chokolade-dimser der kan sættes på kagen når de størkner.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar