søndag den 10. juni 2012

Chokoladepandekager med vanillecreme


Chokoladepandekager som du aldrig har fået dem før.

Chokoladepandekager:
  • 4 dl mel
  • 3 spsk sukker
  • 1 lille tsk salt
  • vanillekorn eller vanillesukker
  • 1,5 tsk bagepulver
  • 3 - 4 spsk kakaopulver
  • 2 æg
  • 2,5 - 3 dl mælk
  • 80 gram smeltet, mørk chokolade
  • smør til stegning
Bland alle de tørre ingredienser i en skål, og start med at slå de to æg ud. Pisk til massen er helt tyk, sådan slipper du for klumper. Hvis det ikke helt er nok med æggene, så tilsæt ½ dl af mælken også. Tilsæt resten af mælken og pisk grundigt. Dejen skal være lidt tykkere end normal pandekagedej. Smelt chokoladen i mikroovnen - eller over vandbad hvis du har den slags tålmodighed - og tilsæt lidt efter lidt mens du pisker.

Da der er bagepulver i dejen, skal de bages med det samme. Hvis du er heldig, og ejer en blinis-pande, så kan den med fordel bruges.

Pandekagerne kan serveres med alt muligt. Jeg serverede dem med råcreme, fordi det var lettest at lave. Frisk frugt, specielt jordbær, ville helt sikkert også gå rigtig godt til.

Råcreme:
  • 25 gram sukker
  • 2 past. æggeblommer
  • korn fra 1 vanillestang
  • 2,5 dl piskefløde
Pisk æggehviderne med sukker og vanille, til det er hvidt og skummende. Pisk fløden til skum i en anden skål og vend det sammen med de piskede æg.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar